0
 • Ei tuotteita ostoskorissa.

 • ARVOT
  ARVOT

  Intohimosta puuhun

  Tuotteidemme päämateriaali on puu, jolla on monia ekologisesti hyviä ominaisuuksia. Se on uusiutuva ja biohajoava materiaali. Puut kasvavat luonnostaan käyttäen kasvuun auringon energiaa. Sillä aikaa kun aiheutamme hiilidioksidipäästöjä ilmakehään (fossiilisten polttoaineiden käyttö, elintarviketuotanto jne.), puut absorboivat hiilidioksidia ja vapauttavat puhdasta happea. Puutuotteet säilyttävät edelleen suuren osan tästä hiilidioksidista. Puu on noin 50 prosenttia hiiltä laskettuna sen kuivasta painosta. Puilla on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa.

  Kotimaista ja eurooppalaista puuta

  Meille on tärkeää, että kaiken käyttämämme materiaalin alkuperä on Euroopassa. Näin voimme olla varmoja siitä, että puu on sertifioitua ja tulee hyvin hoidetuista metsistä. Puu toimitetaan meille kolmesta eri tehtaasta, Lohjalta, Hollolasta sekä Rauhalta. Nämä tehtaat toimittavat vain FSC-sertifioitua puuta, mikä tarkoittaa vastuullisesti hoidettuja metsiä. Männyn alkuperämaa on pääasiassa Suomi ja muutamissa tuotteissa Viro. Tammen alkuperämaa on Saksa. Käyttämämme koivu on suomalaista. Kaikki puuosat valmistetaan meidän toimesta verstaallamme valmiiseen kappaleeseen saakka.

  Käytämme kierrätyshopeaa

  Jalometallien käyttö voi vahingoittaa ympäristöä ja usein kaivosolosuhteet rikkovat ihmisoikeuksia. Näiden kahden syyn takia käytämme 100% kierrätettyä hopeaa koruissamme. Kierrätetty hopea tulee puhdistetusta romusta esimerkiksi elektronisista laitteista, joita ei enää käytetä. Hopea on 100% kierrätettävää materiaalia. Hopeaosamme valmistetaan käsin toimestamme meidän verstaalla tai valetaan Suomessa ja me viimeistelemme ne studiollamme. Hopeaketjumme ovat kuitenkin vain osittain kierrätetystä hopeasta. Ne valmistetaan Italiassa. Meillä on tavoite löytää kierrätettyjen hopeaketjujen tuottaja Euroopasta voidaksemme tarjota kaiken koruissa käytetyn hopean kierrätettynä. Jos tiedät tuottajan, ilmoita siitä meille!

  Arvostamme käsityötä

  Tavoitteenamme on tehdä pitkäikäisiä tuotteita muotoilun ja tuotteiden laadun näkökulmasta. Meidän erityisosaaminen kiteytyy Viilu Jewelry -koruissa ja muissa puutuotteissamme. Tobias on puuseppä ja vastaa puuosien tuotannosta. Susanna on kultaseppäartesaani ja vastaa hopeaosien valmistuksesta. Olemme molemmat muotoilijoita, Tobias tuotemuotoilija ja Susanna korumuotoilija. Kaikki korumme ovat käsintehtyjä. Käsityö tarkoittaa puun leikkaamista, sahaamista, hiomista, puuosien yhteen asettelua ja pinnan öljyämistä. Se tarkoittaa myös hopean sahaamista, hiomista, juottamista ja kiillottamista. Haluamme, että tuotteemme ovat valmistettu laadukkaista ja ekologisista materiaaleista ja että ne ovat valmistettu käsityönä eettisesti.